Wzmocnij swój organizm naturalnymi suplementami diety

k i c

Nasze zdrowie zależne jest od wielu czynników jak dieta, ruch, geny, itp. Jednak aktualny tryb życia, zanieczyszczenia i brak czasu, sprawia że nasza odporność spada i stajemy się coraz bardziej podatni na różnego rodzaju bakterie i wirusy. Nasza skóra i stawy również z czasem ulegają niekorzystnym dla nas zmianą, dla tego warto zadbać o to by w naszej diecie nie zabrakło składników wspierających układ odpornościowy w
okresie gryp zwłaszcza u dzieci. Wspierając swój organizm witaminami  szczególną  uwagę należy zwrócić na to czy suplement diety po który sięgamy jest produktem naturalnym i bogaty w odpowiednie składni wspierające pracę  naszego organizmu.

WITAMINA C

Dla osób które chcą zadbać o odporność polecamy zażywanie witaminy C pochodzącej z ekstraktu z rokitnika oraz ekstraktu z gorzkiej pomarańczy. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia zawiera 200mg wit. C co stanowi 250% zalecanego dziennego spożycia (ZDS).

Rokitnik z którego pozyskiwana jest wit. C często nazywany jest rośliną cudowną. Był on dokładnie badany przez naukowców i lekarzy, którzy potwierdzają, że jest prawdziwym fenomenem. Leczy, dostarcza komurką witamin i innych składników odżywczych; oczyszca i stymuluję ich pracę. Ma w sobie znaczną większość witamin niż inne rośliny czy owoce.
Natomiast gorzka pomarańcza poza dużą ilością witaminy C zawiera witaminę P która powoduję uszczelnianie naczynek krwionośnych.

Witamina C pomaga w:

– prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego;
– produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł oraz zębów;
– prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego;
– utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych;
– ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym;
– regeneracji zredukowanej formy witaminy E;
– stymuluje procesy kolagenowe;
– wspomaga układ odpornościowy;
– uszczelnia naczynia krwionośne.

Przyczynia się do:
– zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia;
– utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego.

KOLAGEN

Kolejną substancją wartą uwagi (szczególnie przez Panie) jest naturalny kolagen, który uzupełnia codzienną dietę w kolagen, glukozamine, chondroitynę.

Kolagen – jest najważniejszym białkiem w organizmie ludzkim i głównym składnikiem tkanki łącznej. Odpowiada m.in. za kondycje skóry, gałki ocznej, matrycy kostnej, włosów i paznokci. Kolagen stanowi 5% masy naszego ciała. Co ważne z wiekiem ilość kolagenu w organizmie znacząco maleje. Istniejące na rynku suplementy diety, reklamujące w składzie kolagen, zawierają w istocie albo żelatynę albo hydrolizat surowców łącznotkankowych bydła.

Kolagen NatiCol jest mieszanką naturalnych peptydów różnej wagi molekularnej w tym di peptydów i tri peptydów pozyskiwanych w 100% ze skóry rybich.

Wpływ kolagenu na organizm człowieka jest nieoceniony, może on np. spowolnić osteoporozę i zregenerować tkankę łączną poprzez odnowienie wiązadeł kolagenowych.

Wyróżniamy trzy rodzaje kolagenu:
– kolagen naturalny „rybi”, (kolagen rybi i ludzki mają taką samą budowę- spirale peptydowe.
– kolagen „wołowy, wieprzowy”, przyswajanie tego kolagenu przez nasz organizm jest niskie dodatkowo kolagen wieprzowy to włókno nierozpuszczalnego kolagenu.
– kolagen syntetyczny, najmniej wartościowy

Korzyści płynące z suplementacji kolagenu:

– Efekt przeciwreumatyczny;
– redukcja bólu u pacjentów z chorobą zwyrodnieniową stawów;
– przystępne naturalne źródło aminokwasów kolagenu typu 1;
– działanie przeciwzapalne;
– regeneracja tkanek stawowych;
– wspomaga prace stawów;
– wspomagają walkę z cellulitem, rozstępami oraz trudno kojącymi się bliznami.